3. 8. 2016

Slovácky guláš s bravčovou pečeňou

400 g bravčového bôčika, 400 g bravčovej pečene, 70 g tuku, 125 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, 30 g rajčinového pretlaku, 5 dl vody, 30 g hladké múky, 250 g sterilizovaného leča, 30 g feferónov, rascu, soľ
Bôčik pokrájame na kocky, vložíme do pokrájanej a osmaženej cibule, osmažíme, pridáme rascu, soľ, prelisovaný cesnak, pretlak, zalejeme polovicou vody a dusíme do polomäkka. Pridáme pokrájanú pečeň, podusíme, šťavu necháme vydusiť na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme vodou, premiešame a dusíme do mäkka. Ku konci pridáme lečo, posekané feferóny, dochutíme a krátko povaríme.

Žiadne komentáre: