zemiakové halušky (loretánske zemiaky): 400 g zemiakov, 2 vajcia, 50 g strúhaného parmezánu, majorán, petržlenovú vňať, bazalku, muškátový oriešok, maslo
Cibuľu pokrájame na hrubšie polmesiačiky a dáme ich do horúceho oleja, Premiešame a pridáme aj mäso pokrájané na hrubšie rezance. Krátko osmažíme, pridáme mletú červenú papriku, biele korenie, soľ. Zalejeme vodou, alebo vývarom, pridáme worcestrovú omáčku a dusíme asi 30 minút. Keď je mäso mäkké, pridáme jadrovníkov zbavené, ale neošúpané, na mesiačiky pokrájané jablká. Primiešame korenie karí, majorán, zalejeme šľahačkovou smotanou rozmiešanou s múkou. Krátko povaríme. Zemiaky uvaríme v šupke a keď mierne vychladnú, tak ich ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme vajcia, parmezán, majorán, posekanú petržlenovú vňať, nadrobno pokrájané lístky bazalky, štipku postrúhaného muškátového orieška a vymiešame. Dvoma lyžicami, namočenými do oleja, tvarujeme halušky, ktoré upečieme na horúcom masle. Do stredu taniera dáme guláš, ktorý obložíme upraženými haluškami. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára