3. 8. 2016

Zemiakový guláš Bandurkový Janko

1 kg zemiakov, 2 lyžičky bravčovej masti, cibuľa, 3 plátky údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, majoránku, cesnak, rasca
Umyté zemiaky olúpeme, opláchneme tečúcou vodou a pokrájame na kocky. V rajnici roztopíme masť, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a údenú slaninu, chvíľu miešame a opražíme do ružova. Pridáme mletú červenú papriku, rozmiešame a hneď dolejeme troškou vody. Do vriaceho základu vložíme zemiaky a prikryté dusíme na miernom ohni 20 minút. Občas premiešame, ak treba trochu podlejeme horúcou vodou a pridáme všetky predpísané koreniny, vrátane roztlačeného cesnaku. Na zlepšenie výživnej hodnoty a chuti, môžeme pridať pokrájaný párok, klobásu alebo salámu. Zemiakový guláš podávame s kyslou uhorkou alebo s čalamádou.

Žiadne komentáre: