Šošovicu preberieme od nečistôt, umyjeme a v čistej vode uvaríme. Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a vložíme do rajnice s teplým tukom. Na teplom tuku mäso miešame a zo všetkých strán dobre opražíme. Potom mäso osolíme, okoreníme, vsypeme prebraté a opláchnuté hrozienka, na kocky pokrájané kyslé uhorky, podlejeme červeným vínom a prikryté dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme uvarenú a scedenú šošovicu, dobre premiešame, ak treba, rozriedime vývarom zo šošovice. Guláš ochutíme troškou octu alebo s citrónovou šťavou a zjemníme kyslou smotanou. Hovädzí guláš so šošovicou podávame s chlebom alebo s varenými zemiakmi.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
3. 8. 2016
Guláš so šošovicou
500 g hovädzieho mäsa bez kostí, 2 lyžice tuku, 300 - 400 g šošovice, 2 kyslé uhorky, lyžica hrozienok, pohár červeného vína, mleté čierne korenie, ocot alebo citrónová šťava, 2-3 lyžice kyslej smotany
Šošovicu preberieme od nečistôt, umyjeme a v čistej vode uvaríme. Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a vložíme do rajnice s teplým tukom. Na teplom tuku mäso miešame a zo všetkých strán dobre opražíme. Potom mäso osolíme, okoreníme, vsypeme prebraté a opláchnuté hrozienka, na kocky pokrájané kyslé uhorky, podlejeme červeným vínom a prikryté dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme uvarenú a scedenú šošovicu, dobre premiešame, ak treba, rozriedime vývarom zo šošovice. Guláš ochutíme troškou octu alebo s citrónovou šťavou a zjemníme kyslou smotanou. Hovädzí guláš so šošovicou podávame s chlebom alebo s varenými zemiakmi.
Šošovicu preberieme od nečistôt, umyjeme a v čistej vode uvaríme. Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a vložíme do rajnice s teplým tukom. Na teplom tuku mäso miešame a zo všetkých strán dobre opražíme. Potom mäso osolíme, okoreníme, vsypeme prebraté a opláchnuté hrozienka, na kocky pokrájané kyslé uhorky, podlejeme červeným vínom a prikryté dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme uvarenú a scedenú šošovicu, dobre premiešame, ak treba, rozriedime vývarom zo šošovice. Guláš ochutíme troškou octu alebo s citrónovou šťavou a zjemníme kyslou smotanou. Hovädzí guláš so šošovicou podávame s chlebom alebo s varenými zemiakmi.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára