200
g teľacieho mäsa., 10 g masti, 40 g koreňovej zeleniny (mrkva.,
zeler., petržlen)., 30 g rajčiakového pretlaku, 15 g hladkej
múky., pár kvapiek neenergetického umelého sladidla., mleté
čierne korenie., voda., soľ.,
Odblanené,
naklepané a na okrajoch narezané rezne sprudka z oboch strán
opečieme na masti. Posolíme a podlejeme vodou, pridáme očistenú
a pokrájanú koreňovú zeleninu a rajčiakový pretlak a udusíme
do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou,
pridáme pár kvapiek neenergetického sladidla a mleté čierne
korenie a povaríme. Pretrieme cez sito a vylejeme na rezne. Podávame
s cestovinou alebo s ryžou, do ktorej sme nastrúhali tvrdý syr.
(2
porcie / 1 porcia 904 kJ – 216 kcal., )
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára