1. 9. 2016

Teľacie rezne v rajčiakovej šťave

200 g teľacieho mäsa., 10 g masti, 40 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler., petržlen)., 30 g rajčiakového pretlaku, 15 g hladkej múky., pár kvapiek neenergetického umelého sladidla., mleté čierne korenie., voda., soľ.,
Odblanené, naklepané a na okrajoch narezané rezne sprudka z oboch strán opečieme na masti. Posolíme a podlejeme vodou, pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu a rajčiakový pretlak a udusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, pridáme pár kvapiek neenergetického sladidla a mleté čierne korenie a povaríme. Pretrieme cez sito a vylejeme na rezne. Podávame s cestovinou alebo s ryžou, do ktorej sme nastrúhali tvrdý syr.

(2 porcie / 1 porcia 904 kJ – 216 kcal., )

Žiadne komentáre: