1. 9. 2016

Prírodný teľací rezeň

300 g teľacieho mäsa zo stehna., 10 g slnečnicového oleja., 5 g masla., hladká múka., mletá sladká červená paprika., mleté čierne korenie., soľ
Z umytého a osušeného mäsa odrežeme naprieč vlákna 2 rezne, naklepeme, okraje narežeme, poprášime múkou a opečieme na telonovej panvici z každej strany po 2 – 3 minúty (dno panvice môžeme opekať iba na sucho, bez tuku). Rezne vyberieme a dáme na zohriaty tanier. Posolíme a okoreníme. Na hotové horúce rezne dáme trochu masla. Podávame s varenými zemiakmi alebo s ryžou, so zeleninovými šalátmi alebo s kompótom.

(2 porcie / 1 porcia 913 kJ – 217 kcal., B – 32,5 g., T – 8,6 g., S – 1,0 g)

Žiadne komentáre: