1. 9. 2016

Perkelt z teľacieho mäsa

300 g teľacieho pliecka bez kostí., 1 cibuľa., 30 masti., 1 strúčik cesnaku., mletá sladká červená paprika., na hrot noža mletej štipľavej červenej papriky., 10 g rajčiakového pretlaku., 50 g zeleninovej papriky., 50 g čerstvých rajčiakov., voda., soľ.,
Umyté mäso pokrájame na väčšie kúsky. Na tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú sladkú i štipľavú papriku a rajčiakový pretlak, dobre rozmiešame, pridáme mäso a soľ, pomiešame a prikryté za občasného miešania dusíme vo vlastnej šťave 20 minút. Podľa potreby podlejeme trochou vody a ďalej dusíme. Keď začne mäso mäknúť, pridáme očistenú papriku pokrájanú na kolieska a pokrájané rajčiaky a dusíme ešte 20 minút (v zime pridáme lečo). Podávame s haluškami.

(2 porcie / 1 porcia 1327 kJ – 317 kcal., B – 34,0 g., T – 17,0 g., S – 7,0 g)

Žiadne komentáre: