200
g teľacieho mäsa., 150 g masla., 1/4 cibule., mletá sladká
červená paprika., 1 zeleninová paprika., 1/4 feferónky bez
zrniek, 1 rajčiak., 1 dl smotany., 5 g hladkej múky., citrónová
šťava., vývar z kostí alebo voda., soľ.,
Umyté
teľacie mäso, pokrájané na menšie kúsky, dáme na cibuľu,
ktorú sme predtým spenili na tuku a pridali k nej mletú sladkú
červenú papriku. Popražíme 10 minút, posolíme pridáme
feferónku, podlejeme vývarom z kostí alebo vodou a prikryté
dusíme. Počas dusenia vložíme očistenú a pokrájanú zeleninovú
papriku a pokrájaný rajčiak. Mäkké mäso zalejeme smotanu, v
ktorej sme rozhabarkovali múku, dobre povaríme. po odtiahnutí z
ohňa pridáme citrónovú šťavu. Podávame s haluškami, dusenou
ryžou, knedľou alebo so zemiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1031 kJ – 246 kcal., B – 24,5 g., T – 12,5
g., S 9,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára