1. 9. 2016

Teľací dia paprikáš

200 g teľacieho mäsa., 150 g masla., 1/4 cibule., mletá sladká červená paprika., 1 zeleninová paprika., 1/4 feferónky bez zrniek, 1 rajčiak., 1 dl smotany., 5 g hladkej múky., citrónová šťava., vývar z kostí alebo voda., soľ.,
Umyté teľacie mäso, pokrájané na menšie kúsky, dáme na cibuľu, ktorú sme predtým spenili na tuku a pridali k nej mletú sladkú červenú papriku. Popražíme 10 minút, posolíme pridáme feferónku, podlejeme vývarom z kostí alebo vodou a prikryté dusíme. Počas dusenia vložíme očistenú a pokrájanú zeleninovú papriku a pokrájaný rajčiak. Mäkké mäso zalejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku, dobre povaríme. po odtiahnutí z ohňa pridáme citrónovú šťavu. Podávame s haluškami, dusenou ryžou, knedľou alebo so zemiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 1031 kJ – 246 kcal., B – 24,5 g., T – 12,5 g., S 9,0 g)

Žiadne komentáre: