7. 2. 2017

Zelenina s omáčkou

2 kaleraby, 2 mrkvy, 1 salatova uhorka, 1 mensia hlavka karfiolu
Omacka: 2 1/2 dl kyslej smotany, 3 pol.lyz. na drobno pokrajanej petrzlenovej vnate, 3 pol. lyz. na drobno pokrajanej cibule, 3 pol. lyz. na drobno pokrajaneho kopru, 1/2 caj. lyz. soli, 1/2 caj. lyz. korenia, 1 caj. lyz. cukru, stava z 1/2 citrona
Kalerab, mrkvu a uhorku pokrajame na 5-6 cm kusky a nasledne na hranolky, karfiol rozdelime na ruzicky. Zeleninu rozlozime v plytkej salatovej mise postuple - kalerab, mrkvu, uhorku, karfiol. Koreninovu omacku pripravime v osobitnej nadobe a po povrchu posypeme koprom. Servirujeme v dvoch nadobach . Hranolky zeleniny sa konzumuju po namoceni do omacky.

Žiadne komentáre: