26. 2. 2017

Teľacie mäso zapekané so syrom

20 g masla, 4 rezne z telacieho masa, 2 cibule, zeler, 2 struciky cesnaku, 6 rajciakov, lyzica oregana, lyzica rajciakoveho pretlaku, mlete cierne korenie, 50g tvrdeho syra, sol
Na panvici zohrejeme maslo a naklepane rezne z oboch stran oprazime. Vyberieme ich a ulozime v teple. Jemne pokrajanu cibulu, pretlaceny cesnak a postruhany zeler vhodime na horuce maslo a poprazime. Pridame rajciaky, oregano a rajciakovy pretlak a osolime, okorenime. Prikryte dusime 5 minut. Maslom vymastime nadobu, ulozime don maso a zalejeme pripravenou rajciakovou masou. Prikryjeme a v horucej rure zapekame 45 minut. Hotove posypeme postruhanym syrom a este niekolko minut zapekame, az kym sa syr neroztopi.

Žiadne komentáre: