1 zvazok mladej mrkvy, 1 zvazok jarnej cibulky, 400 g zelenych fazulovych strukov, 400 g brokolice, 1 maly karfiol, 200 g zeleninoveho vyvaru, 1/2 lyzicky tymianu, mlete biele korenie, 1-2 lyzice slnecnicoveho oleja, sol, 1 maly pohar bieleho vina, 1 citron, 400 g articokovych srdiecok
Zeleninu umyjeme a nechame odkvapkat. Z mrkvy odrezeme listy a nechame kusok zelenej stonky, na cibulky nechame 5 cm z casti zelenych listov. Z fazulovych strukov odlomime konceky a stiahneme bocne vlakna, brokolicu a karfiol rozdelime na ruzicky. Fazulove struky dusime 30 minut v zeleninom vyvare s tymianom a ciernym korenim. V hrnci rozohrejeme olej a mrkvu podusime na miernom ohni. Osolime, pridame vino a zakrytu dusime 30 minut. Medzitym asi po 15 minutach navrstvime na mrkvu jarnu cibulku. Podla potreby pridame vodu. Makku zeleninu nechame vychladnut v naleve. Karfiol a brokolicu vlozime do hrnca a ten do dalsieho s vodou. Citron natenko osupeme a stavu vytlacime na zeleninu. Koru vlozime do vody, nad ktorou dusime zeleninu. Articokove srdiecka nechame odkvapkat. Hotovu zeleninu poukladame na misu a podavame so zelenou omackou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára