4 platky tuniaka, 4 lyzice masla, 200 ml bieleho vina, konzerva olupanych paradajok, 4 paradajky, 50 g pistacii, 50 g piniovych semiacok, balenie kapar, 100 g hrozienok, 50 g plnenych oliv, 100 g zeleru, cibula, stava z citrona, par kvapiek worchestrovej omacky, mlete cierne korenie, sol
Nadobu vymastime a dame do nej umyte platky ryby. Pokvapkame citronovou stavou a worchestrovskou omackou. Cibulu a zeler ocistime a nakrajame na male kocky a rozlozime na platky ryby. Povrch ryb posypeme nakrajanymi olivami, hrozienkami, kaparami, piniovymi semiackami a pistaciami. Zalejeme bielym vinom a prepasirovanymi paradajkami. Na to rozlozime olupane paradajky, zbavene jadierok a nakrajane na kocky. Zlahka osolime a okorenime mletym ciernym korenim. Zapecieme v rure predhriatej na 220 stupnov 20 minut, vyberieme a ihned podavame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára