750 g telacieho masa s ladvinkou, sol, 50 g masla, 50 g cibule
Telacie maso s ladvinkou umyjeme, pod ladvinkou urobime otvor a naplnime pripravenou plnkou. Potom otvor zasijeme a maso vlozime do na vymasteny pekac. Posolime, oblozime maslom, na kolieska pokrajanou cibulou a za casteho podlievania upecieme v rure.
Plnka: 2 zemle, mlieko, 30 g masla, 30 g cibule, g telacej pecene, sol, mlete cierne korenie, zeleny petrzlen, 2 vajcia
Pokrajane zemle namocime v teplom mlieku a vyzmykame. Na masle spenime nadrobno posekanu cibulu, pridame nadrobno pokrajanu alebo pomletu pecen a chvilu dusime. Pecen pridame k vyzmykanej zemli, osolime, okorenime mletym ciernym korenim a primiesame posekany zeleny petrzlen. Maslo a zltky vymiesame do spenenia a za staleho miesania pridame k pripravenej plnke. Naostatok primiesame z bielkov uslahany tuhy sneh.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára