25. 2. 2017

Plnené rybie filé

1/2 cibule, 3 PL majonezy, 2 CL dijonskej horcice, 1 CL suseneho estragonu, sol, cierne korenie, 30 g zeruchy potocnej, steak z lososa, 4 platky file z tlapky riecnej, 1 PL masla, mletu sladku papriku, maslo na vymastenie formy
Ruru zohrejeme na 190 stupnov a ohnovzdornu formu vymastime maslom. Olupeme a najemno nakrajame cibulu. Zmiesame majonezu, cibulu, horcicu, estragon, sol a korenie. Zeruchu umyjeme, osusime a listky odrieme. Lososa nakrajame na 4 rovnako velke kusy, osolime a okorenime. File z tlapky riecnej jemne osolime a tmavu stranu potrieme majonezovou zmesou. Na nu rozlozime listky zeruchy. Potom polozime na jeden koniec file kusok lososa a file zvinieme. Zvinute file polozime volnym koncom na dno pripravenej formy, oblozime vlockami masla  a poprasime paprikou. Formu prikryjeme alobalom a pecieme 25 minut.

Žiadne komentáre: