25. 2. 2017

Teľacie v lístkovom ceste

600 g telacieho zo stehna, mlete cierne korenie, por, pikantna sojova omacka, maslo, vajce, listkove cesto, sol, sampinony
Ocistene maso nakrajame na 4 rezne, vtrieme mlete cierne korenie, mierne osolime a na masle opecieme z oboch stran. Ked su rezne opecene, vyberieme ich. Potom do panvice pridame trochu masla, nakrajany por, sterilizovane sampinony, sojovu omacku a dusime. Listkove cesto rozvalkame a rozrezeme na 4 stvorce tak, aby nam stacili na obalenie reznov a plnky. Do stredu kazdeho stvorca z listkoveho cesta polozime rezen a na vrch dame udusenu plnku. Potom cesto prelozime tak, aby sa nam vytvoril dobre uzavrety balicek. Polozime na plech, potrieme rozslahanym vajickom a pecieme v rure, kym cesto nieje zlate.

Žiadne komentáre: