26. 2. 2017

Zeleninové rizoto

1 velka cibula, 60 g masti, 500 g papriky, 500 g rajciakov, 1 mala salka ryze, sol, 1 konzerva s hovadzim masom vo vlastnej stave, 100 g tekvice, vegeta, 1 1/2 salky mlieka, 80 g tvrdeho syra
Cibulu ocistime, pokrajame a oprazime na masti do sklovita. Dame ju na pekac, na ktory poukladame polovicu ocistenej a na hrube rezance nakrajanej papriky, polovicu na kolieska nakrajanych rajciakov. Na ne nasypeme umytu ryzu, maso z konzervy aj so stavou, na drobne kocky nakrajanu tekvicu, znovu navrstvime druhu polovicu rajciakov a navrch dame papriku. Osolime, posypeme vegetou a zalejeme horucim mliekom. Zapecieme v rure, potom prikryjeme a dodusime. Pred podavanim zeleninove rizoto posypeme struhanym syrom.

Žiadne komentáre: