25. 2. 2017

Zapekané mušle

400 g nakladaných mušlí z konzervy, cibuľa, strúčik cesnaku, 2 PL oleja, 1/8 l bieleho vína, 2 PL rajčiakového pretlaku, 1/2 ČL soli, štipka bieleho a kajenského korenia, sušený tymian, na hrot noža cukor, posekaná petržlenová vňať, 4 PL strúhaného tvrdého syra, 2 PL rozpusteného masla
Mušle necháme odkvapkať. Cibuľu a cesnak nadrobno pokrájame a opražíme na rozohriatom oleji do sklovita. Za stáleho miešania pridáme biele víno, rajčiakový pretlak, soľ, korenie a tymian. Pomaly, za občasného miešania varíme 10 minút. Potom pridáme cukor. Omáčku rozdelíme do 4 misiek a vložíme do nej mušle. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom, pridáme rovnomerne rozdelené maslo. Zapekáme v rúre pri teplote 200 stupňov, až kým sa syr nezačne topiť.

Žiadne komentáre: