5 paprik, 2 pory, sol, 60 g kapar, 3 lyzice sardelovej pasty, za hrst bazalkovych listov, 3 lyzice kecupu, cerstvo pomlete farebne korenie, 4 rybie file, lyzicu olivoveho oleja, 600 ml zeleninoveho vyvaru
Papriky ocistime, vyberieme jadro, dve pokrajame na male a ostatne na vacsie kusky. Ocistime por, pozdlzne prekrojime a nakrajame na 15 cm pruzky. Zvysky prekrojime a nakrajame na 15 cm pruzky. Zvysky pokrajame na male kusky. Pruzky poru povarime 30 sekund vo vriacej vode, vyberieme a osusime. Kapary nasekame nahrubo, zmiesame o sardelovou pastou, s nasekanou bazalkou, lyzicou kecupu a ochutime korenim. File pozdlzne rozkrojime, potrieme pastou z kapar, prikryjeme porom a zrolujeme. Nadrobno pokrajanu papriku a por udusime vo vacsom hrnci na oleji, pridame vyvar a zvysok kecupu a prikryte varime 5 minut. Pridame velke kusky papriky a odokryte varime dalsie 3 minuty. Ochutime solou a korenim. Na zeleninu polozime rybie slimaciky a na miernom plameni dusime pod pokrievkou 10 minut.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára