kapustne listy, 400 g bravcoveho masa, 50 g ryze, 20 g masti, 40 g cibule, vajce, sol, mlete cierne korenie, majoran, 3/4 kg kvasnej kapusty, troska rasce, 40 g masti, 50 g cibule, 2 struciky cesnaku, cervena paprika
Pekne, neposkodene kapustne listy sparime vo vriacej vode, vyberieme a nechame vychladnut. Umyte maso pokrajame a zomelieme. Prebratu ryzu umyjeme a nechame odkvapkat. Na masti spenime posekanu cibulu, pridame ryzu, podlejeme vodou a udusime do polomakka. Vychladnutu ryzu primiesame so pomleteho masa, pridame vajce, sol, mlete cierne korenie, trosku majoranu a zamiesame. Touto plnkou naplnime kapustne listy, zabalime a oba konce vtlacime dnu. Do rajnuce dame mast, spenime na nej posekanu cibulu, postruhany cesnak, primiesame papriku a polovicu kvasnej kapusty. Na kapustu ulozime naplnene listy a zakryjeme zvyskom kapusty. Okorenime mletym ciernym korenim, mletou rascou a zalejeme vodou z kapusty. Prikryjeme a bez miesania udusime.
Kvasena kapusta: 3/4 kg ocistenej hlavkovej kapusty, voda, sol, rasca, chlieb, zemiak
Ocistenu hlavkovu kapustu umyjeme a pokrajame na rezance. Na dno hrnca dame okrustek chleba, surovy ocisteny zemiak a pokrajanu kapustu. Posypeme rascou a zalejeme osolenou vodou. Zakryjeme a na teplom mieste nechame kvasit 2-3 dni. Kvasena kapusta nam nahradi sudovu, len ju musime hned spotrebovat.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára