4 vajcia, 400 g tuniaka v konzerve, salotka, 50 g platkov sardel z konzervy, 50 g kapar, 115 g vykostkovanych ciernych oliv, 3 salaty, 175 g paradajok, 1/2 CL praskoveho cukru, 1 PL bieleho vinneho octu, sol, strucik cesnaku, 2 CL dijonskej horcice, 3 PL olivoveho oleja
Vajcia uvarime vo vriacej vode natvrdo. Na nalev zmiesame cukor a ocot v mise a pridame sol podla chuti. Osupeme cesnak a prelisujeme do misy. Pridame horcicu, olivovy olej a vyslahame na husty krem. Tuniaka nechame odkvapkat, rozdrobime na kusky a pridame k nalevu. Salotku ocistime, nakrajame na tenke platky a pridame do misy spolu so sardelami v oleji, kaparami a olivami. Parkrat premiesame. Salatove listy ocistime, oplachneme a osusime. Srdiecka salatov nakrajame na tenke kusky a vsetko pridame k tuniakovej zmesi. Paradajky oplachneme, osusime a rozkrojime na polovice. Rovnomerne ich naukladame do misy. Vajcia olupeme a pozdlzne nakrajame. Salat premiesame a pridame nakrajane vajcia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára