tekvica, 250 g mleteho bravcoveho pliecka, 2 zemle, vajce, 2 dl kyslej smotany, 4 lyzice oleja, cibula, zvazok kopru, sol, mlete cierne korenie, mleta paprika, zvazok petrzlenovej vnate
Ocistenu tekvicu nakrajame na 8 koliesok, zbavime vnutra a ulozime na pekac vedla seba. Na 5 minut predpecieme. V mensej rajnici na oleji usmazime pokrajanu cibulu. Ked je makka, zoberieme ju z ohna, pridame papriku, podlejeme troskou vody a premiesame s pomletym masom. Rajnicu vratime na ohen, zmes miesame a nechame prepiect. Potom primiesame nadrobno nakrajanu petrzlenovu vnat a polovicu nakrajaneho kopru. K masu pridame nadrobno nakrajane zemle, osolime a okorenime. Vsetko dobre premiesame a prepecieme. Potom zmes nechame vychladnut a zahustime ju vajcom. Takto pripravenou zmesou naplnime kolieska predpecenej tekvice, zalejeme smotanou a vlozime do horucej rury.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára