2 ryby, 1/2 viazanicky tymianu, 1/4 kg slaninky nakrajanej na platky, sol, korenie, citronova stava
Na cesticko: 500 g soli, 100 g hladkej muky, 50 g maizeny, 3 vajcia
Ruru predhrejeme na 200 stupnov. Vsetky prisady na cesticko dobre premiesame. Rybu ocistime, umyjeme a osusime. Kozu narezeme v 2 cm odstupoch, nie prilis hlboko. Rybu zvnutra aj zvonku osolime, okorenime a natrieme citronovou stavou. Dovnutra dame tymian. Cesto rozdelime na 4 bochniky, kazdy rozvalkame na pol cm placku. Polovicu platkov slaniny dame na 2 platy, na kazdy polozime pripravenu rybu. Na ryby polozime zvysne platky slaninky a prikryjeme druhym platom cesta. Okraje cesta stlacime, ryby polozime na plech a pecieme v rure na spodnej polohe mriezky 30 minut. Upecene ryby vyberieme z rury, slane cesto rozbijeme, tlcikom na maso, ryby opatrne vyberieme, odstranime slaninku. Polozime na misu, naporcujeme a podavame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára