1 kg jahnacieho masa s kostami na plnenie, sol, mast, 1 cibulu, vyvar z kosti, 1 lyzicu oleja, 2 struciky cesnaku
Plnka: 2 lyzice masti, 150 g cerstvych sampinonov, 2 cibule, 2 zeleninove papriky, 4 rajciaky, 2 lyzice zelenej petrzlenovej vnate posekanej nadrobno, sol, mlete cierne korenie
Maso oddelime od kosti tak, aby vznikol otvor, ktory naplnime pripravenou plnkou, zasijeme, osolime a oprazime v rozohriatej masti. Potom pridame cibulu posekanu nadrobno, spenime, podlejeme vyvarom a upecieme vo vyhriatej rure. Ked je maso takmer makke, potrieme ho olejom, v ktorom sme rozmiesali rozotrety cesnaku a dopecieme.
Plnka: Na masti oprazime ocistene pokrajane sampinony, pridame posekanu cibulu, pokrajane zeleninove papriky bez jadrovnika a podusime. Potom pridame pokrajane rajciaky, posekanu zelenu petrzlenovu vnat, sol, mlete cierne korenie a dobre premiesame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára