27. 2. 2017

Pórové placky

100 g mletého mäsa, 4 vajcia, 100 g hladkej múky, 1 veľký pór, podľa potreby soľ, korenie, olej, 200 g cherry paradajok, 250 ml mlieka, 200 g údeného pliecka
Mleté mäso krátko osmahneme na lyžici oleja a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s mliekom, pridáme múku a rozmiešame na hladké cestíčko. Pór očistíme, nakrájame na kolieska, ktoré sparíme vo vriacej vode. Potom pór ihneď prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Údené mäso nakrájame na malé kocky, pridáme mleté mäso, pór a všetko premiešame s pripraveným cestíčkom. Dochutíme soľou a korením. Na panvici alebo lievanečníku osmažíme pórovú zmes. Placky opekáme po oboch stranách. Podávame so zemiakovou kašou a nakoniec ozdobíme paradajkami.

Žiadne komentáre: