25. 2. 2017

Rolky so šafranovou omáčkou

700 g rybich filiet, korenie, sol, lyzica kopru, 2 lyzice horcice, cibula, 20 g masla, 5 lyzic bieleho vina, 200 ml zeleninoveho vyvaru, stipka safranu, 150 g hrasku, 100 ml slahacky, olej na orestovanie
Filety prekrojime natenko a taku dlzku, aby sme z nich urobili rolky, umyjeme ich a osusime. Osolime, okorenime. Kopor nakrajame najemno, premiesame s horcicou a zmesou natrieme rybie platky znutra. Zrolujeme do rolky a spojime sparadlom. Cibulu ocistime, nakrajame nadrobno. Orestujeme na horucom masle a podlejeme bielym vinom. Pridame vyvar, zeleny hrasok, safran a povarime pri miernej teplote. Rolky dame do nadoby s trochou oleja, dusime pri miernej teplote 15 minut. V polovici dusenia obratime. Rolky vyberieme, dame ich do tepla, do vypeku pridame smotanu, podla chuti osolime a okorenime.

Žiadne komentáre: