2 struciky cesnaku, 4-5 lyzice citronovej stavy, 1-2 lyzice salvie, mlete cierne korenie, 4 jahnacie rebierka po 150 g, 4 pory, pazitka, 100 g masla, sol, 4 lyzice oleja, 1 lyzica presporskej prichute
Ocisteny cesnak najemno posekame a zmiesame s 3 lyzicami citronovej stavy, salviou a mletym korenim. V tejto zmesi nechame jahnacie rebierka asi 15 minut marinovat. Posekanu pazitku vymiesame s 50 g masla a lyzicou citronovej stavy, osolime a okorenime. Ocisteny por podusime na zvysku masla osolime a odlozime na teple miesto. Rebierka vyberieme z marinady a na horucom oleji opecieme z kazdej strany asi 3 minuty a potom pecieme dalsich 5 minut, ochutime Presporskou prichutou a podla potreby osolime. na rebierka na tanieroch polozime kusky bilinkoveho masla aj s obarenym porom a ozdobime zvyskom petrzlenovej vnate. Mozeme podavat s varenymi zemiakmi a so zeleninovym salatom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára