25. 2. 2017

Jednoduchá maškrta - rýchla rybia paštéta

Pre 8 osob: 4 platky bielej zelatiny, 1/4 l rybacieho vyvaru, 200 g udenych filiet zo pstruha, 200 g udeneho lososa, 250 g kyslej smotany, sol, mlete biele korenie, 50 g kaviaru zo pstruha
Zelatinu namocime do studenej vody. Zohrejeme 3 PL rybacieho vyvaru a napucane, dobre vytlacenu zelatinu v nom rozpustime. Nechame trochu vychladnut, polovicu zelatiny nalejeme do chlebovej formy s objemom 1 liter a nechame vychladnut. Udeneho lososa nakrajame a zmixujeme spolu so smotanou. Pstruha takisto zmixujeme so zvysnou smotanou, obidve zmesi osolime a ochutime bielym korenim. Masu z udeneho lososa opatrne nalozime do formy na zelatinu, v stredu urobime priehlbinku, naplnime ju kaviarom a zakryjeme zmesou zo pstruha. Formu potrasieme, aby zanikli priehlbinky, a navrch nalejeme zvysnu zelatinu. Formu vlozime na niekolko hodin do chladnicky. Dobre vychladenu pastetu nakrajame na platky.

Žiadne komentáre: