3 kaleraby, platky tvrdeho syra, platky dusenej sunky, olivovy olej, zeleninovy vyvar, mlete cierne korenie, 3 struciky cesnaku, sol
Cesticko: 2 vajcia, trochu bieleho vina, hladka muka, sol, mlete cierne korenie, petrzlenova vnat, vegeta, mlieko, olej na vyprazanie
Olupane kaleraby dame varit vcelku na 7 minut do zeleninoveho vyvaru. Vyberieme, nechame vychladnut a pokrajame na kolieska. Tvrdy syr so sunkou nakrajame na rovnake kolieska ako kalerab. Prelisovany cesnak zmiesame s olivovym olejom, so solou a s mletym ciernym korenim. Kazde koliesko kalerabu potrieme ochutenym cesnakom, medzi 2 kolieska dame sunku a syr. Naplnene kaleraby obalime v muke a hustejsom cesticku pripravenom z rozslahanych vajec, hladkej muky, zo soli, z mleteho cierneho korenia, vegety, nasekanej petrzlenovej vnate, bieleho vina a mlieka. Vyprazime v panvici na rozpalenom oleji z obidvoch stran. Podavame so zeleninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára