25. 2. 2017

Tuniak so sardelami

4 PL oleja, cibulu, cervena paprika, zlta paprika, 3 struciky cesnaku, 400 g lupanych paradajok, 1 PL paradajkoveho pretlaku, bobkovy list, 1/2 CL soli, 2 steaky z tuniaka, 55 g struhanky, 4 sardelky, 10 g petrzlenovej vnate, 2 PL sezamovych semienok, sol
V panvici rozohrejeme 2 PL oleja, pridame cibulu pokrajanu na kolieska, papriky pokrajane na pasiky a cesnak pokrajany nadrobno. Prazime 4 minuty. Potom primiesame paradajky so stavou, paradajkovy pretlak, bobkovy list a cili. Prikryjeme a dusime 7 minut. Struhanku, na platky pokrajany strucik cesnaku, sardely, petrzlenovu vnat, sezamove semienka a 2 Pl oleja dame do mixera a posekame nadrobno. Posypku ochutime solou. Paprikovu zmes prelozime do ohnovzdornej misy. Steaky prekrojime napoly, posolime a posypeme mletym ciernym korenim. Vsetkym kusky vlozime do misy a rovnomerne na ne rozdelime posypku. Pecieme 11 minut.

Žiadne komentáre: