karfiol, 2 kaleraby, zeler, 3 mrkvy, 200 g zemiakov, zvazok mladej cibulky s vnatou, 3 dl mlieka, 2 lyzice hladkej muky, 4 lyzice oleja, 2 vajcia, zvazok petrzlenovej vnate, sol, mlete cierne korenie
Karfiol rozoberieme na mensie ruzicky a dobre umyjeme. Ocistime kalerab, zemiaky, zeler, mrkvu a vsetko pokrajame na kocky. Umytu cibulku pokrajame na 2 cm kusky. Vnat z cibulky a petrzlenu nakrajame nadrobno. Zeleninu okrem vnate dobre premiesame, osolime, okorenime. V mensom kastroliku na 2 lyziciach oleja oprazime muku, ktoru zalejeme mliekom. Miesame a uvarime do husta. Osolime a okorenime. Zmes zeleniny rozlozime na plech so zvyskom oleja, zalejeme zahustenym mliekom a pecieme 25 minut. Potom povrch polejeme rozslahanymi vajickami, osolime a este prepecieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára