25. 2. 2017

Pečená teľacia ľadvinka

800 g vykosteneho telacieho kare s ladvinkou, sol, mlete cierne korenie, strucik cesnaku, lyzica horcice, 100 g sunky, olej, 2 dl zeleninoveho vyvaru, 20 g susenych kuriatok, 2 dl smotany, citronova stava, petrzlenova vnat
Kare narezeme a vyklepeme na plat. Ladvinku zbavime tuku, rozkrojime, vyrezeme kanaliky a umyjeme. Maso posolime, okorenime, potrieme roztlacenym cesnakom, horcicou, oblozime platkami sunky, ladvinkou a zvinieme do rolady. Previazeme nitou a na oleji opecieme zo vsetkych stran. Podlejeme horucim vyvarom, prikryjeme a vo vyhriatej rure pecieme 40 minut. Pocas pecenia obraciame a polievame stavou. Huby uvarime do makka. Maso vyberieme, do vypeku vlejeme huby, zahustime smotanou.

Žiadne komentáre: