27. 2. 2017

Zapečené baklažánové plátky

2 baklazany, 750 g bravcoveho pliecka, velka cibula, 2-3 paradajky, 2 struciky cesnaku, sol, cierne korenie, 0,5 l bileho vina, lyzica masla, 2-3 lyzice hladkej muky, 0,5 l mlieka, 2 lyzice nastruhaneho tvrdeho syra
Baklazany umyjeme a pokarajame na 1 cm hrube platky, posypeme, osolime a 15 minut nechame odlezat, aby pustili stavu. Potom ich vo vode oplachneme a nechame odkvapkat. Na troske oleja ich z oboch stran opecieme a odlozime. Maso zomelieme, cibulu a paradajky pokrajame, pridame roztlaceny cesnak, sol, cierne korenie, chvilu podusime, zalejeme vinom a dusime este 15 minut. Pripravime si besamel: z masla a muky urobime svetlu zaprasku a za staleho miesania zalejeme mliekom. Do vymastenej zapekacej misy striedavo navrstvime baklazyn a maso, nakoniec zalejeme besamelom a posypeme syrom. Zapecieme do zlatista.

Žiadne komentáre: