1 karfiol, 250 g ryze, sol, 80 g masla, 1 cibula, 300 g sampinonov, mlete cierne korenie, 4 vajcia, 100 g struhaneho syra
Karfiol ocistime a uvarime v slanej vode do polomakka. Ryzu uvarime tiez v slanej vode a scedime ju. Na polovici masla jemne oprazime posekanu cibulu, ku ktorej pridame na platky pokrajane sampinony, ktore osolime a okorenime. Ohnovzdornu nadobu vytrieme zvysnym maslom, na ktore dame vrstvu ryze a na nu vrstvu sampinonov. Na sampinony ulozime karfiol rozobraty na ruzicky a vrstvenie opakujeme. Nakyp dame do vyhriatej rury prehriat a potom ho zalejeme osolenymi rozslahanymi vajciami. Povrch posypeme struhanym syrom. Pecieme v dobre vyhriatej rure asi 30 - 40 minut.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára