27. 2. 2017

Baklažán plnený teľacím mäsom

400 g mleteho telacieho masa, 400 g baklazanov, 200 g paradajok, 100 g parmezanu, viazanicku petrzlenovej vnate, viazanicku mladej cibulky, 3 struciky cesnaku, 2 dl olivoveho oleja, 60 g struhanky, sol, korenie
Baklazan rozkrojime n a2 polovice a v rure predhriatej na 250 stupnov ho predpecieme, 12 minut. Potom vnutrajsok vydlabeme lyzickou tak, aby baklazan nadobudol tvar lodky. Na panvici rozpalime olej a vsypeme tam cibulku pokrajanu na kolieska a pokrajany cesnak. Osolime, okorenime a primiesame mlete telacie maso. Paradajky spolocne s vydlabanym vnutrajskom baklazanu nakrajame na vacsie kusky a pridame k masu. Posypeme jemne nasekanou vnatou, struhankou a napokon do vsetkeho este primiesame 50 g postruhaneho parmezanu. Zmes premiesame, dobre podusime a naplnime nou vydlabany baklazan. Nan este nastruhame zvysny parmezan. Potom plneny baklazan dame na 10-12 minut do rury zohriatej na 200 stupnov, aby sa poriadne upiekol.

Žiadne komentáre: