2 kozlacie stehna, sol, mlete cierne korenie, 80 g slaniny, 150 g rastlinneho tuku, 0,5 l hovadzieho vyvaru, 200 ml svetlej nesladenej ovocnej stavy, lyzicka skrobovej mucky, lyzica sladkej smotany, citron, petrzlenova vnat
Kozlacie stehna potrieme solou a mletym ciernym korenim, prespikujeme slaninou. V pekaci roztopime tuk a stehna opecieme na silnom ohni zo vsetkych stran. Dalej pecieme 20 minut na strednom ohni a podlievame vlaznou vodou, ked su stehna dobre upecene, dame ich do rury a dusime prikryte asi hodinu. Priblizne 10 minut pred dokoncenim odkryjeme. Potom stehna vyberieme, vypek rozriedime vyvarom a ovocnou stavou. Skrobovu mucku rozhabarkujeme so smotanou a omacku zahustime. Stehna rozlozime na plochu misu. Ozdobime platkami citrona a listkami vnate. Podavame s omackou, haluskami a bielym vinom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára