1 listkove cesto, 1 baklazan, 6 lyzic oleja, sol, mlete cierne korenie, 600 g jahnacieho chrbta, 4 lyzice posekanych miesanych byliniek, 1 strucik cesnaku, 2 na kocky pokrajane rajciny, 1 vajce
Umyty, osupany baklazan nakrajame po dlzke na 8-10 tenkych platkov, ktore postupne oprazime z obidvoch stran do hneda na oleji, odlozime na kuchynsky papier, osolime a okorenime. Jahnacinu umyjeme, osusime, okorenime a osolime. Vo zvysnom oleji opekame 5 minut zo vsetkych stran. Vyberieme. Ruru rozohrejeme na 200 stupnov. Bylinky a cesnak zmiesame. Listkove cesto rozvalkame na papieri na pecenie do stvorca velkeho asi 60x60 cm. Na rozvalkane cesto rozlozime platky baklazanu, na kocky pokrajane rajciny a jahnacinu. Maso posypeme bylinkovou zmesou. Potom prelozime a zabalime do cesta, dobre uzavrieme z kazdej strany a cele polozime na plech na papier na pecenie s lepenou stranou naspodok. Povrch potrieme rozslahanym vajcom. Pecieme na strednom roste asi 30 minut do zlatista. Upecene maso pokrajame na 4 platky. Podavame s pecenymi zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára