Vajcia rozhabarkujeme so solou, olejom a postupne pridavame tolko muky, aby vzniklo tuhe cesto. Cesto vyvalkame co najtensie a pokrajame na stvorce velke asi 5 cm. Maso velmi najemno nakrajame alebo zomelieme na masovom mlynceku a zmiesame s petrzlenom, cibulou, olejom, solou, korenim a dumbierom. Plnku porozdelujeme na stvorce cesta. kazdy stvorec zlozime na trojuholnik. Okraje cesta postlacame namucenou vidlickou. Tasticky nechame odpocivat na pomucenej doske asi 1 hodinu a potom ich 15 minut povarime v mierne vriacej vode. Hotove vlozime do vyvaru.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
2. 2. 2017
Vývar s taštičkami
Tasticky: 2 vajcia, 1/2 CL soli, 1 PL oleja, 150-200 g polohrubej muky, 100 g vareneho hovadzieho alebo hydinoveho masa, po 2 CL posekanej petrzlenovej vnate a cibule, 1 PL oleja, 1/2 Cl soli, na hrot noza cierne korenie a dumbier
Vajcia rozhabarkujeme so solou, olejom a postupne pridavame tolko muky, aby vzniklo tuhe cesto. Cesto vyvalkame co najtensie a pokrajame na stvorce velke asi 5 cm. Maso velmi najemno nakrajame alebo zomelieme na masovom mlynceku a zmiesame s petrzlenom, cibulou, olejom, solou, korenim a dumbierom. Plnku porozdelujeme na stvorce cesta. kazdy stvorec zlozime na trojuholnik. Okraje cesta postlacame namucenou vidlickou. Tasticky nechame odpocivat na pomucenej doske asi 1 hodinu a potom ich 15 minut povarime v mierne vriacej vode. Hotove vlozime do vyvaru.
Vajcia rozhabarkujeme so solou, olejom a postupne pridavame tolko muky, aby vzniklo tuhe cesto. Cesto vyvalkame co najtensie a pokrajame na stvorce velke asi 5 cm. Maso velmi najemno nakrajame alebo zomelieme na masovom mlynceku a zmiesame s petrzlenom, cibulou, olejom, solou, korenim a dumbierom. Plnku porozdelujeme na stvorce cesta. kazdy stvorec zlozime na trojuholnik. Okraje cesta postlacame namucenou vidlickou. Tasticky nechame odpocivat na pomucenej doske asi 1 hodinu a potom ich 15 minut povarime v mierne vriacej vode. Hotove vlozime do vyvaru.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára