Muku dva razy preosejeme, pridame vlazne mlieko, maslo, zltky a vykysnuty kvasok pripraveny z drozdia, cukru a trocha mlieka. Vymiesime tuhsie cesto a nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu. Cesto znova vymiesime, rozdelime na viac casti a kazdu rozsulame na tenky dlhy sulok, z ktoreho vytvarujeme praclik. Ulozime na vymasteny plech, natrieme zltkom, osolime hrbou solou a posypeme makom alebo rascou. Nechame kysnut este 30 minut a pracliky upecieme vo vyhriatej rure.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
2. 2. 2017
Veľkonočné praclíky
1 kg hladkej muky, 5 dl mlieka, 200 g masla, 1 zltok, 40 g drozdia, 30 g praskoveho cukru, 1 zltok na natieranie, 1 lyzicka hrubej soli, 1 lyzicka maku, 1 lyzicka rasce
Muku dva razy preosejeme, pridame vlazne mlieko, maslo, zltky a vykysnuty kvasok pripraveny z drozdia, cukru a trocha mlieka. Vymiesime tuhsie cesto a nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu. Cesto znova vymiesime, rozdelime na viac casti a kazdu rozsulame na tenky dlhy sulok, z ktoreho vytvarujeme praclik. Ulozime na vymasteny plech, natrieme zltkom, osolime hrbou solou a posypeme makom alebo rascou. Nechame kysnut este 30 minut a pracliky upecieme vo vyhriatej rure.
Muku dva razy preosejeme, pridame vlazne mlieko, maslo, zltky a vykysnuty kvasok pripraveny z drozdia, cukru a trocha mlieka. Vymiesime tuhsie cesto a nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu. Cesto znova vymiesime, rozdelime na viac casti a kazdu rozsulame na tenky dlhy sulok, z ktoreho vytvarujeme praclik. Ulozime na vymasteny plech, natrieme zltkom, osolime hrbou solou a posypeme makom alebo rascou. Nechame kysnut este 30 minut a pracliky upecieme vo vyhriatej rure.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára