Na krem: 100 ml pomarancovej stavy alebo dzusu, 3 platky zelatiny, 2 PL praskoveho cukru, 250 ml smotany na slahanie, 1 bal. Smeta-fixu
Na potretie: 250 ml smotany na slahanie, 1 PL praskoveho cukru, 1.bal Smeta-fixu
Na posypanie: 50 g jemne mletych pistacii
Na ozdobenie: 60 g chrumkavych musli s medom, 1 bal. svetlej polevy, 100 g marcipanu, stipka cervenej potr. farby rozpustenej v 1 KL vody, trochu tmavej tukovej polevy
1. Vajcia, zltka a praskovy cukor vyslahame do kremu, zlahka vmiesame spenat. Mandle zmiesame so struhankou, mukou a kypriacim praskom a na 1.stupni slahaca vmiesame do spenatovej hmoty. Z bielkov a praskoveho cukru vyslahame pevny sneh, ktory vmiesame do cesta.
2. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktora ma dno vylozene papierom na pecenie. Uhladime a upecieme.
3. Po upeceni nechame korpus chvilu vychladnut, oddelime okraj formy, stiahneme papier na pecenie a nechame uplne vychladnut.
4. Na pripravu kremu namocime zelatinu do pomarancovej stavy alebo dzusu, vyslahame smotanu so smeta-fixom a praskovym cukrom, na miernom teple rozpustime zelatinu, rozmiesame s troskou slahacky a vratime spat k slahacke. Metlickou zamiesame. Vychladnutu tortu dvakrat pozdlzne rozkrojime a natrieme kremom.
5. Na potretie torty: Vyslahame smotanu s praskovym cukrom, Smeta-fixom a boky na hornu stranu torty slahackou natrieme. Posypeme pistaciami a odlozime do chladnicky.
6. Zdobenie: Rozpustime polevu a zmiesame ju s musli. Na papier na pecenie ukladame lyzicou vytvorene male hrudky, navrchu trochu stlacime a nechame stuhnut. Z marcipanu odkrojime maly kusok a vacsi diel zafarbime cervenou farbou. Podla obrazku vytvarujeme hlavicky a uska oveciek. Spajdlou naznacime nufacik, z bieleho marcipanu nalepime male gulicky ako ocka a trochu marcipanu nastruhame jemnym struhadlom ako ofinku na vrch hlavicky. Spajdlou urobime na ockach bodky z polevy. Hlavicky oveciek posadime na hrudky z musli a ozdobime nimi tortu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára