2. 2. 2017

Krehké syrové pečivo

150 g masla, 180 g nastruhaneho ementalu alebo ineho tvrdeho syra, 1/2 salky smotany na slahanie, 1/2 CL soli, 1 CL sladkej mletej papriky, 1/2 balicka prasku do peciva, 250 g hladkej muky
Na potretie a ozdobu: 2 zltky, mak, sezamove semienka, posekane pistacie, rasca, olupane polovicky mandli
Maslo a syr dobre premiesame, pridame smotanu, sol, papriku s preosiatou mukou a praskom do peciva vypracujeme na krehke cesto. Cesto rozdelime na dva alebo tri diely, zabalime do alobalu a na 2 hodiny odlozime do chladnicky odpocinut. Ruru vyhrejeme na 200 stupnov. Cesto vyberieme z chladnicky, na pomucenej doske rozvalkame na hrubku 6 mm a vykrajujeme lubovolne tvary. Povrch potrieme zltkom, posypeme makom, sezamovymi semienkami, rascou, posekanymi pistaciami alebo do prostriedku polozime polovicu mandle. Pecivo pecieme 10-15 minut.

Žiadne komentáre: