Strucikom rozkrojeneho cesnaku vytrieme ohnovzdornu misu, aby ziskala aromu. Do hrnca nalejeme vino, nastruhame muskatovy oriesok a pridame trosku bieleho korenia. Postavime na ohen, a ked zacne vino vriet, pridame syr pokrajany na male kusky. Za staleho miesania metlickou varime asi 10 minut, jedlo odstavime z ohna, pridame skrobovu mucku rozmiesanu v troche vina a dobre premiesame. Prilejeme cherry a jedlo znovu postavime na ohen. Varime asi 5 minut, az kym prestane prevladat chut alkoholu. Potom misu prenesieme na stol na ohrievac s malym plamenom, ktory udrziava teplotu a vlacnost syroveho fondue. Male kusky chlebika napichnute na vidlicku potom namacame v teplej omacke.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
7. 2. 2017
Teplé syrové jedlo
400 g kvalitneho ementalu, 150 ml bieleho vina, likerovy poharik cherry, 1 lyzica skrobovej mucky, muskatovy oriesok, biele korenie, cesnak, chlieb
Strucikom rozkrojeneho cesnaku vytrieme ohnovzdornu misu, aby ziskala aromu. Do hrnca nalejeme vino, nastruhame muskatovy oriesok a pridame trosku bieleho korenia. Postavime na ohen, a ked zacne vino vriet, pridame syr pokrajany na male kusky. Za staleho miesania metlickou varime asi 10 minut, jedlo odstavime z ohna, pridame skrobovu mucku rozmiesanu v troche vina a dobre premiesame. Prilejeme cherry a jedlo znovu postavime na ohen. Varime asi 5 minut, az kym prestane prevladat chut alkoholu. Potom misu prenesieme na stol na ohrievac s malym plamenom, ktory udrziava teplotu a vlacnost syroveho fondue. Male kusky chlebika napichnute na vidlicku potom namacame v teplej omacke.
Strucikom rozkrojeneho cesnaku vytrieme ohnovzdornu misu, aby ziskala aromu. Do hrnca nalejeme vino, nastruhame muskatovy oriesok a pridame trosku bieleho korenia. Postavime na ohen, a ked zacne vino vriet, pridame syr pokrajany na male kusky. Za staleho miesania metlickou varime asi 10 minut, jedlo odstavime z ohna, pridame skrobovu mucku rozmiesanu v troche vina a dobre premiesame. Prilejeme cherry a jedlo znovu postavime na ohen. Varime asi 5 minut, az kym prestane prevladat chut alkoholu. Potom misu prenesieme na stol na ohrievac s malym plamenom, ktory udrziava teplotu a vlacnost syroveho fondue. Male kusky chlebika napichnute na vidlicku potom namacame v teplej omacke.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára