Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
7. 2. 2017
Marinované baklažány
600 g baklazanov umyjeme, osusime, stopku oddelime a potom pokrajame na platky hrube 1 cm. 4 PL muky okorenime solou a ciernym korenim mletym. Na panvici rozpalime 1/4 l oleja. Platky baklazanov obalime v muke, trocha oklepeme a z obidvoch stran vyprazame do zlatohneda. Trocha ich odmastime na papierovej servitke a navrstvime ako na sindle do nakypovej formy, alebo ohnovzdornej nadoby. Pri pecene sa olej celkom spotrebuje. Z 0,1 l oleja, 4 PL octu pripravime marinadu, posolime. Pridame 4 roztlacene struciky cesnaku a jemne posekanu viazanicku petrzlenovej vnate. Vsetko nalejeme na baklazany a prikryte asi 3 hodiny marinujeme v chladnicke.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára