2. 2. 2017

Plnené zemiakové guľky

500 g zemiakov, 1 CL soli, 1 cibula, 1 natvrdo uvarene vajce, 400 g vareneho hydinoveho masa bez kosti a koze, 1 CL hrozienok, 1 PL masla, 1 CL posekanej petrzlenovej vnate, 1/4 Cl tymianu, 1 PL masoveho vyvaru, 1 zltok, 2-3 PL maizeny, asi 1/2 l oleja na vyprazanie
Zemiaky obielime, rozstvrtime a 25-30 minut povarime v osolenej vode. Cibulu, vajce a hydinove maso nadrobno posekame. Hrozienka oplachneme v teplej vode a nechame odkvakat. V rozohriatom masle do sklovita opecieme cibulu, pridame petrzlenovu vnat, tymian, masovy vyvar a vsetko za staleho miesania opecieme. Primiesame posekane vajce, hrozienka a hydinove maso, odstavime a nechame trocha vychladnut. Zemiaky zlejeme, roztlacime, primiesame zltok a toez nechame trochu vychladnut. V hlbokej panvici rozohrejeme olej. Pomucenymi rukami z masovej plnky sformujeme gulocky velkosti vlasskeho orecha a obalime ich v zemiakovej kasi. Zemiakove gulky obalime v maizene a v oleji vyprazime do zlatista.

Žiadne komentáre: