2. 2. 2017

Čokoládová pena

100 g polohorkej cokolady alebo cokolady na varenie, 1 PL masla, 3 zltky, 4 bielky, stipka soli, 2 CL praskoveho cukru, postruhana kora z 1/4 pomaranca
Cokoladu polameme na kusky a spolu s maslom ju za ustavicneho miesania roztopime vo vodnom kupeli. Do cokolady zamiesame v horucom, no nie vriacom vodnom kupeli zltky. Bielky so solou uslahame na tuhy sneh. Do cokolady preosejeme praskovy cukor, pridame pomarancovu koru a dobre premiesame. Z bielkoveho snehu odoberieme  3 PL a vmiesame ho do cokoladovej zmesi, ktora tym zredne. Potom vareskou po castiach zapracuvame do cokoladovej zmesi aj zvysok snehu a dobre premiesame. Cokoladovu penu nechame v chladnicke dokladne vychladnut. Ozdobime slahackou a konakovymi visnami.

Žiadne komentáre: