250 g podlhovastych piskot, 3 balicky zelatiny, 6 dl ananasoveho kompotu, 100 g krystaloveho cukru, 1 PL citronovej stavy, 1-2 PL bieleho rumu, 1 sladka smotana, 30 g najemno posekaneho dumbieru, 1 PL posekanych pistacii, 1 kompotova ceresna na ozdobu
Cast piskot rozpolime a nastaviame popri okraji tortovej formy s priemerom 22 cm. Dno husto vylozime vrstvou celych piskot. Ananasove kolieska vyberieme s kompotovej stavy a nechame odkvapkat. 3 kolieska odlozime bokom, ostatny ananas nakrajame na drobne kusky a rozmixujeme. Do hrnceka vlozime rozmixovanu masu. Podla navodu pripravime zelatinu, vodu nahradime rozmixovanou masou s kompotovou stavou doliatou vodou do potrebneho objemu. Po uvareni pridame do zelatinovej masy rum a citronovu stavu. Kym bude zelatina v chladnicke tuhnut, vymiesame hustu slahacku, do ktorej primiesame posekany dumbier. ked zacne zelatinova masa rosolovatiet, vmiesame do nej slahacku. Polovicou kremu potrieme piskoty vo forme a povrch zarovname. Poukladame druhu vrstvu piskot a prikryjeme kremom. Povrch zarovname a dame niekolko hodin stuhnut do chladicky. pred podavanim opatrne odstranime obruc formy a Sarlotu ozdobime kuskami ananasu, pistaciami a ceresnou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára