Na zdobenie: cukrarenska alebo cokoladova poleva, pripadne slahackovu smotanu, dekoracie podla fantazie
Vajcia uslahame s vodou, cukrom a solou tak, aby spenena hmota bola svetla a jemna. Muku, skrobovu mucku a prasok do peciva zmiesame, preosejeme cez sito do spenenej hmoty a opatrne vmiesame. Pripravene 2 formy na pecenie v tvare vajca vymastime maslom a cesto do nich nalejeme. Neplnime ich cele, lebo cesto by sa neprepieklo. Piskotove cesto je upecene, ak je pri dotyku pruzne a ma svoju charakterizticku vonu. Ak ho pecieme prilis dlho, bude sa lamat. Formy polozime na plech, dame pod ne alobal a vlozime do vyhriatej rury na 200 stupnov. Pecieme asi 10 minut. Po upeceni nechame vajcika ochladnut a vyklopime ich na mriezku. Zarobime si podla navodu polevu a vajicka nou oblejeme. Nechame stuhnut a zdobime podla fantazie. Mozeme pouzit lentilky, farebnu ryzu ci ine roznofarebne cukriky. Cukriky ukladame na vajicko, kym este poleva nie je celkom tuha. Pre milovnikov ovocia bude najlepsi variant ovocneho vajicka. Budete potrebovat konzervu mandariniek a polenych ceresni. Okraj vajicka obkladame striedavo mesiacikmi mandarinok a polovicou ceresne. Na vrchu mozeme este z ovocia vyrobit kvet. Kvetinove vajicko pripravime tiez pomocou cukrarenskych farieb. Zakladna poleva musi byt farebna. Najprv nakreslime na vajicko zelene listky a stonky, potom modre a zlte kvetinky. Nakoniec obkreslime listky bielou farbou. Marcipanom zdobene vajicko je ako stvorene pre labuznicke jazycky. Z roznofarebneho marcipanu na nom vymodelujeme vrkociky a listky. Mozeme rovno kupit marcipanove figurky alebo kvety a iba ich naaranzovat na polevou ozdobene vajicko.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára