24. 2. 2017

Pečený pangas s dijonskou horčicou

1 kg filiet z pangana, 4 PL roztopeneho masla, stvrtky citrona na ozdobu, sol, mlete cierne korenie
Na omacku: 4 PL dijonskej horcice, 300 ml smetany na varenie, 1/2 CL krystaloveho cukru, 1 PL citronovej stavy
Na zahustenie omacky: 20 g masla, 10 g hladkej muky
Do vymasteneho pekaca vlozime rybacie filety. Osolime, okorenime a potrieme roztopenym maslom. Pecieme 20-25 minut v rure vyhriatej na 180 stupnov. Medzitym si pripravime omacku: Vsetky prisady pridame do hrnca a za staleho miesania ich privedieme do varu. Ak je omacka prilis riedka, zahustime ju tak, ze vidlickou spolu zmiesame zmaknute maslo a muku a tuto zmes po kuskoch zaslahavame do horucej omacky, kym nezhustne. Omacku udrziavame teplu. Rybu dame na tanier, prelejeme omackou a ozdobime stvrtkami umyteho citrona.

Žiadne komentáre: