24. 2. 2017

Pangas vo vínovej omáčke

700 g mrazenych filiet z pangasa, 1 CL na hrubsie pomleteho farebneho korenia, bylinkova sol, 2 PL polohrubej muky, 1 PL oleja, 30 g masla a citron
Na omacku: 50 g masla, 3 struciky cesnaku, 2 cl hladkej muky, petrzlenova vnat
Priloha: 500 g zemiakov uvarenych v supke, 1 PL olivoveho oleja a 1 PL struhaneho parmezanu
Filety z ryby umyjeme pod studenou vodou, posypeme bylinkovou solou a korenim  a nechame na tanieri chvilu odstat. Filety potom zlahka obalime v preosiatej muke a na mierne rozpalenom oleji a masle v panvici opecieme z kazdej strany po 6-7 minutach. Prelozime na plech, pokvapkame trochou oleja a v rure pri teplote 160 stupnov dopecieme este 10 minut. Pripravime omacku: Na panvici, na ktorej sme opekali filety, rozohrejeme vo vypeku maslo a kratko osmazime prelisovany cesnak. Prilejeme biele vino, prisypeme hladku muku, premiesame, aby sa nevytvorili hrudky a 2 minuty prevarime. Pred dokoncenim pridame nadrobno nasekanu vnat. Pripravime prilohu: Zemiaky osupeme a nakrajame na mensie kocky. Opecieme ich v panvici na horucom oleji a ked zacnu dostavat zlatistu farbu, prisypeme parmezan. Opekame este chvilu dochrumkava. Rybu podavame so zemiakmi, polejeme omackou a pokvapkame citronovou stavou.

Žiadne komentáre: