22. 2. 2017

Morčacie prsia so zeleninou

800 g morcacich prs, 2 stredne velke mrkvy, 120 g cibule, morcacie drobky, tymian, bobkovy list, 4 rajciny, 400 g uhoriek, 2 dl sladkej smotany, 1 dl slahacky, 100 g masla, sol, mlete cierne korenie, cervena paprika
Ocistenu mrkvu a cibulu pokrajame na tenke platky a drobky posekame na kusky, dame do pekaca s rozpustenym maslom a spolu prazime na miernom ohni asi 5 minut. Potom pridame morcacie prsia, rozpustene maslo, posolime, podlejeme trochou vody a dame piect do vopred vyhriatej rury. Po 15 minutach pridame tymian, bobkove listy, pokrajane rajciny a pecieme este 45 minut. Ked je maso makke, stavu zahustime smotanou, povarime a precedime na pokrajane maso. uhorky pokrajame na stvrtky, zbavime jadier, ponorime na 3 minuty do vriacej vody a nechame odtiect. Potom ich posolime, okorenime, pridame maslo, slahacku a prikryte dusime.

Žiadne komentáre: