22. 2. 2017

Kurča v ceste s mäsovou plnkou

mensie kurca s drobkami, sol, mlete cierne korenie, 500 g mleteho bravcoveho pliecka, 2 vajcia, 2 lyzice hladkej muky, olej, mala cibula
Kurca umyjeme, zbavime koze, vykostime a rozlozime na alobal. Bravcove maso spolu s drobkami a sibulou zomelieme, pridame vajcia, muku, sol, korenie a vsetko dokladne zmiesame. Plnku natrieme na pripravene maso. Pomocou alobalu sormujeme valec. Spevnime ho nitou, ulozime do vymasteneho pekaca, vrch posolime a vlozime do vyhriatej rury. Pecieme 30 minut. Odstranime alobal a nit a mado nechame vychladnut. Zo surovin a vlaznej vody urobime makksie cesto, rozdelime ho na pekac. Nan dame upecene kurca. Zakryjeme cestom, okraje popritlacame a vrch natrieme rozslahanym bielkom. Upecene pokrajame na porcie.

Žiadne komentáre: